Bunuri confiscate de polițiștii de frontieră

 

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au descoperit în ultimele 24 de ore bunuri accizabile (ţigarete și băuturi alcoolice) în valoare totală de aproximativ 3.000 de lei, pe care două tinere au încercat să le introducă în țară în scopul comercializării pe piața neagră din Marea Britanie, respectiv Turcia.

În data de 18 octombrie a.c., în jurul orei 07.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, Z.G, cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 34 de ani, pasageră într-un autoturism înmatriculat în R. Moldova, cu destinaţia Marea Britanie.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi a persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în bagajele personale ale femeii, cantitatea de 5.800 de ţigarete (290 de pachete), cu timbru de acciză R. Moldova.

În data de 17 octombrie a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Galați - I.T.P.F. Iași, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe o arteră din municipiul Galați, un autoturism marca Volkswagen, condus de cetățeanul din R. Moldova C.G., în vârstă de 32 de ani, care era însoțit de C.I., cetățean R. Moldova, de sex feminin, în vârstă de 35 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia colegii noștri au descoperit, în bagajele pasagerei, 40 de sticle care conțineau 40 de litri de alcool și 5 cutii în care se afla cantitatea de 1250 grame de tutun vrac, de proveniență duty-free. Aceasta a declarat că intenționa să transporte bunurile în Turcia.

În ambele cazuri, conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării, în vederea continuării cercetărilor, a întregii cantități de bunuri descoperite, în valoare totală de aproximativ 3.000 de lei

În cauză, pentru cetățeanul din R. Moldova C.I., poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar Z.G., femeia care transporta 5800 țigarete, a fost sancţionată contravenţional cu  amendă în valoare de 10.000  de lei.

  • Bunuri confiscate de polițiștii de frontieră
  • Bunuri confiscate de polițiștii de frontieră
  • Bunuri confiscate de polițiștii de frontieră
  • Bunuri confiscate de polițiștii de frontieră
  • Bunuri confiscate de polițiștii de frontieră
  • Bunuri confiscate de polițiștii de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe