Autoturism Toyota RAV4 furat din Franţa, descoperit la controlul de frontieră

 

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere al Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră şi indisponibilizat, pentru continuarea cercetărilor, un autoturism marca Toyota RAV4, care figurează în bazele de date ca fiind furat din Franţa.

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere al Frontierei Albiţa-I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, cetățeanul din R. Moldova S.C., în vârstă de 44 de ani, conducând un autoturism marca Toyota RAV4, fabricat în 2014, înmatriculat în Germania.

 Existând suspiciuni cu privire la certificatul de înmatriculare prezentat la controlul de frontieră pentru autoturismul în cauză, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, constatând astfel că documentul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Totodată, în urma activităţilor specifice desfăşurate, colegii noştri au mai stabilit faptul că autoturismul figurează ca fiind declarat furat de autorităţile din Franţa. 

Cu privire la aspectele constatate, S.C. a declarat că a achiziţionat autoturismul de la un cetăţean ale cărui date nu le cunoaşte, plătind suma de 11.000  de euro. Bărbatul a mai adăugat că nu are cunoştinţă despre faptul că acesta este căutat de autorităţi.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de  uz de fals și  furtiar autoturismul în valoare de 75.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe