Autoturism cu I.T.P. fals și fără drept de circulație, depistat la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au depistat la controlul de frontieră, un bărbat aflat la volanul unui autoturism care avea autocolantul care atestă efectuarea inspecției tehnice periodice fals și înmatricularea suspendată.

 În data de 13 noiembrie 2019, în jurul orei 22.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, cetățeanul român I.M., în vârstă de 24 de ani, la volanul unui autoturism  marca Mercedes, ce avea aplicate plăcuțe cu număr de înmatriculare specific Norvegiei.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru mijlocul de transport, s-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora, a rezultat că autocolantul care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice aplicat pe reversul certificatului de înmatriculare nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. Totodată colegii noștri au constatat că autoturismul în cauză figurează în bazele de date cu înmatricularea suspendată de autoritățile din Norvegia.

 Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a cumpărat autoturismul în aceeași zi și nu avea cunoștință despre faptul că autocolantul care atestă efectuarea I.T.P. este fals și nu are drept de circulație pe teritoriul României.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • Autoturism cu  I.T.P. fals și fără drept de circulație, depistat la controlul de frontieră
  • Autoturism cu  I.T.P. fals și fără drept de circulație, depistat la controlul de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe