Autocolant care atestă valabilitatea inspecției tehnice periodice, falsificat

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni au depistat la controlul de frontieră un bărbat care a prezentat la control, pentru autoturismul pe care îl conducea, un autocolant care atestă valabilitatea inspecției tehnice periodice, ce s-a dovedit a fi falsificat.

În data de 20 noiembrie a.c., în jurul orei 11.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetăţeanul din Republica Moldova B.M., în vârstă de 31 de ani, care conducea un autoturism marca Opel Combo, înmatriculat în Polonia.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la termenul de valabilitate al inspecţiei tehnice periodice înscris în certificatul de înmatriculare prezentat la control pentru autoturismul în cauză, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat faptul că autocolantul este fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul în cauză a declarat că autoturismul aparţine unui partener de afaceri. Acesta a mai adăugat faptul că nu avea cunoștință despre faptul că documentul prezentat la control nu ar fi autentic.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe