Asigurare falsă, descoperită de polițiștii de frontieră în P.T.F. Sculeni

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au depistat un bărbat care a prezentat la controlul de frontieră, pentru autoturismul la volanul căruia se afla, o asigurare tip “carte verde” falsă.

În data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 09.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, cetăţeanul din Republica Moldova S.I., în vârstă de 22 de ani, la volanul unui autoturism marca BMW, înmatriculat în Lituania.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat faptul că asigurarea tip “carte verde”  nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale uneia autentice.

Cu privire la cele constatate, bărbatul în cauză a declarat că a achiziționat autoturismul, plătind suma de 2000 de euro, şi nu avea cunoștință despre faptul că asigurarea internațională tip “carte verde” nu este autentică.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri sub semnătură privată.

 

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe