Asigurare falsă, descoperită de polițiștii de frontieră în P.T.F. Sculeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au depistat un bărbat care a prezentat la controlul de frontieră, pentru autoturismul la volanul căruia se afla, o asigurare tip “carte verde” falsă.

În data de 20 noiembrie a.c., în jurul orei 05.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, cetăţeanul din Republica Moldova A.V., în vârstă de 36 de ani, la volanul unui autoturism marca BMW, înmatriculat în Lituania.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat faptul că asigurarea tip “carte verde”  nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale uneia autentice.

Cu privire la cele constatate, bărbatul în cauză a declarat că a achiziționat autoturismul, plătind suma de 1650 de euro, şi nu avea cunoștință despre faptul că asigurarea internațională tip “carte verde” nu ar fi autentică.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

  • Asigurare falsă, descoperită de polițiștii de frontieră în P.T.F. Sculeni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe