Aproximativ 57.500 de țigarete de contrabandă, ascunse după un perete fals al unui autovehicul condus de un cetăţean moldovean  


Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit şi confiscat 57.480 de ţigarete de contrabandă, în valoare de aproximativ 28.800 lei, pe care un cetăţean moldovean încerca să le introducă pe piața neagră din România. Bărbatul îşi modificase artizanal autovehiculul cu un perete fals confecţionat din polistiren, în spatele căruia ascunsese ţigările.

În data de 29 iulie a.c., în jurul orei 14.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au organizat o acțiune specifică pe  linia combaterii traficului ilicit cu produse din tutun.

Astfel, pe timpul misiunii, aceștia au identificat în trafic, în municipiul Iaşi, un autovehicul marca Fiat Fiorino, înmatriculat în România, despre care dețineau informații că este folosit la transportul țigărilor de contrabandă.

Polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire a mijlocului de transport şi ulterior la legitimarea conducătorului auto, stabilind că acesta este cetăţeanul moldovean  Vadim P., în vârstă de 30 de ani.

La controlul efectuat asupra maşinii, lucrătorii noştri au observat că interiorul compartimentului marfă prezintă modificări, în sensul că exista un perete fals în partea din faţă a acestuia, în spatele căruia s-au putut observa mai multe pachete cu ţigări cu timbru de acciză Republica Moldova.

În vederea efectuării unui control amănunţit, mijlocul de transport şi persoana au fost conduse la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, iar după îndepărtarea peretelui fals confecţionat din polistiren, au fost descoperite 2.874 de pachete de ţigări de diferite mărci.

La cercetări, bărbatul a declarat că a preluat ţigaretele de pe raza unei localităţi de frontieră al cărei nume nu si-l aminteşte şi intenţiona să le comercializeze către diverse persoane din municipiul Iaşi.

Poliţiştii de frontieră efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă, iar cantitatea totală de 57.480 de țigarete, în valoare de 28.805  lei şi autoturismul marca Fiat, în valoare de 6.833 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

  • Aproximativ 57.500 de țigarete de contrabandă, ascunse după un perete fals al unui autovehicul condus de un cetăţean moldovean  
  • Aproximativ 57.500 de țigarete de contrabandă, ascunse după un perete fals al unui autovehicul condus de un cetăţean moldovean  
  • Aproximativ 57.500 de țigarete de contrabandă, ascunse după un perete fals al unui autovehicul condus de un cetăţean moldovean  

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe