A încercat să păcălească polițiștii de frontieră cu un document fantezist și s-a ales  cu un dosar penal

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privinţa unui cetățean din Republica Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un document de călătorie fantezist, pentru a scăpa de sancțiunile prevăzute de lege pentru depășirea timpului legal de ședere în spațiul Uniunii Europene.

În data de 02 iunie a.c., în jurul orei 10.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, în calitate de pasager într-un autocar, un cetățean din Republica Moldova, în vârstă de 46 de ani.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un pașaport biometric emis de autoritățile din Republica Moldova și un document cu înscrisul MIGRANT ID CARD Polonia, document fantezist, prin care dorea să demonstreze că are drept de ședere în acest stat și să scape de sancțiunile prevăzute de lege pentru depășirea timpului legal de ședere în Uniunea Europeană a cetățenilor statelor terțe (amendă contravențională și interdicție de a intra în România pentru o perioadă de cel puțin 6 luni).

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals și uz de fals.

  • A încercat să păcălească polițiștii de frontieră cu un document fantezist și s-a ales  cu un dosar penal

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe