200 de euro preţul unor documente false

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la un tânăr asupra căruia a fost descoperit un certificat de naştere, cu însemnele autorităţilor din România.

În data de 15 februarie a.c., în jurul orei 01.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, conducând un autoturism  înmatriculat în România, un tânăr, în vârstă de 23 de ani, cu cetățenie moldovenească.

Deoarece colegii noștri au avut suspiciuni cu privire la faptul că tânărul ar deţine documente false, au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au descoperit asupra persoanei un certificat de naştere, cu însemnele autorităţilor din România, cu datele de identificare ale acesteia. Astfel, în urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că în luna ianuarie a anului trecut, în timp ce se afla în Paris, a luat legatura cu un necunoscut, prin intermediul unei reţele de socializare, în vederea obţinerii un act românesc necesar pentru a se angaja mai uşor. Tânărul a plătit suma de 200 de euro pentru o carte de identitate românescă şi un certificat de naştere românesc. Persoana menţionează faptul că avea cunoştinţă că certificatul de naştere nu este real, dar l-a uitat în bagaje.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • 200 de euro preţul unor documente false

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe