150 de euro pentru o carte de identitate falsă

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit ascunsă asupra unui bărbat cu cetățenie R. Moldova o carte de identitate falsă care urma să fie folosită în Franța.

În data de 18 martie a.c., în jurul orei 13.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un microbuz, cetățeanul din R. Moldova I. B., în vârstă de 41 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanelor, în urma căruia echipa comună de control formată  din poliţişti de frontieră și lucrători vamali a descoperit ascunsă, asupra bărbatului în cauză, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care era imprimată propria fotografie.

În urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză este fals. 

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră de la un cetățean român ale cărui date nu le cunoaște, în schimbul sumei de 150 de euro și că urma să folosească documentul pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la I.B. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

  • 150 de euro pentru o carte de identitate falsă
  • 150 de euro pentru o carte de identitate falsă

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe