„Vizită Papa Francisc 2019”

Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019”, din care fac parte reprezentanţi ai MApN, MAI, SRI, SIE, STS şi SPP, a organizat şi în această săptămână analize şi recunoaşteri detaliate ale elementelor operative şi tactice pentru implementarea măsurilor de securitate premergătoare vizitei Suveranului Pontif.

O astfel de întrunire, cu caracter tehnic a avut loc în aceste zile la Iaşi, fiind stabilite, la faţa locului, ultimele amănunte ale măsurilor de securitate ce se impun pentru un eveniment de o asemenea importanţă.

Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019” a dimensionat acţiunile ce vor avea loc în Iaşi, pentru a veni în întâmpinarea dorinţei locuitorilor de a păstra ritmul normal al vieţii cotidiene, dar şi în sprijinul celor sosiţi special cu prilejul acestor momente istorice.

Întâlniri tehnice similare au avut loc şi în celelalte oraşe care vor fi vizitate de Papa Francisc.

Securitatea la nivel național a întregii vizite este asigurată și coordonată, în ansamblul ei, de către Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe