Un bărbat din Marea Britanie, depistat la P.T.F. Calafat cu pașaportul fratelui său

 

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au depistat un tânăr care a încercat să intre în România, folosind un pașaport care apartinea fratelui său.

În data de 15.11.2020, în jurul orei 18.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat - I.T.P.F. Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, la volanul unui autoturism înmatriculat în Marea Britanie, un bărbat care a  prezentat la control un pașaport eliberat de autorităţile din Marea Britanie.

Cu ocazia verificării documentului de călătorie, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a constatat ca există diferenţe de fizionomie între persoana prezentă în punctul de frontieră si cea din fotografia aplicată în documentul de călătorie.

În continuarea cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit identitatea reală a bărbatului, ca fiind un cetăţean britanic în vârstă de 26 de ani, fapt confirmat de  permisul de conducere descoperit în bordul autoturismului. La cercetări bărbatul a declarat că și-a pierdut pașaportul personal și a încercat să folosească documentul de călătorie al fratelui său.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, aceasta a fost preluată de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

  • Un bărbat din Marea Britanie, depistat la P.T.F. Calafat cu pașaportul fratelui său

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe