Trei cetățeni iranieni opriți la frontiera cu Bulgaria de către polițiștii de frontieră giurgiuveni

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit trei tineri iranieni care au încercat să intre ilegal în ţară pe jos, pe calea ferată din apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, evitând astfel controlul de frontieră. 

În data de 11.07.2017, în jurul orei 23.30, lucrătorii planificați în serviciu la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu au observat trei persoane de sex masculin care veneau dinspre Bulgaria spre România, pe jos, pe calea ferată, încercând să evite controlul de frontieră.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor care nu își justificau prezența în zonă și care nu aveau documente de călătorie asupra lor.

Cei în cauză au fost duși la sediul PF pentru cercetări, unde au declarat că sunt cetățeni iranieni și au vârste cuprinse între 11 și 26 ani. Totodată, polițiștii de frontieră au stabilit că tinerii sunt solicitanți de azil în Bulgaria și intenționau să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în Germania.

Conform protocolului româno-bulgar, persoanele în cauză au fost predate autorităților de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe