Restricţii temporare de circulaţie din cauza condiţiilor meteorologice

UPDATE: Autoritătile de frontieră bulgare au informat I.T.P.F. Giurgiu ca traficul pe Drumul Naţional I-5 Ruse-Byala a fost reluat pentru mijloacele de transport cu masa mai mare de 12 tone. Menționăm că in continuare se circulă in condiții de iarnă.

*

*                             *

Având în vedere condiţiile meteorologice din Bulgaria, în această dimineaţă, autoritățile de frontieră ale statului vecin au informat Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, prin intermediul Centrului Comun de Contact româno-bulgar de la Giurgiu, despre faptul că traficul pe Drumurile Naţionale I-5 (Ruse-Byala) şi I-2 (Ruse-Razgrad) este restrictionat pentru mijloacele de transport de peste 12 tone, pe sensul de ieşire din România.

Autovehiculele de peste 12 tone care tranzitează Giurgiu-Ruse sunt îndrumate în parcările din proximitatea punctului de frontieră.

De asemenea, Căpităniile Porturilor Turnu şi Zimnicea au decis suspendarea tranzitării cu bacul peste Dunăre prin Punctele de Trecere a Frontierei Turnu şi Zimnicea, pentru toate autovehiculele.

Măsura se va menţine până când condiţiile meteo vor permite îmbarcarea/debarcarea pe/de pe ferry-boat a mijloacelor de transport în siguranţă.

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu ține permanent legătura cu autoritățile bulgare și a dispus toate măsurile aflate în competență astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare fluent și operativ. 

De asemenea, recomandăm consultarea aplicației „Trafic Online” disponibilă pe site-ul www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe