Plase de pescuit în lungime de aproximativ 90 m, confiscate de poliţiştii de frontieră  

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – S.P.F. Călăraşi au depistat doi cetăţeni români care pescuiau  pe Canalul Bot – Comuna Ciocăneşti şi canalul hidroameliorativ de pe raza Comunei Dorobanţu cu plase interzise de lege,  fără a deţine autorizații de pescuit.

 În ultimele 36 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Călăraşi, judeţul Călăraşi, au depistat pe Canalul Bot din Comuna Ciocăneşti, respectiv pe Canalul hidroameliorativ de pe raza Comunei Dorobanţu, doi bărbaţi, în vârstă de 32, respectiv 51 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Călăraşi, care desfăşurau activităţi specifice de pescuit comercial, folosind plase de pescuit.

 În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că bărbaţii nu deţineau autorizaţie pentru pescuit comercial, aceştia folosind 2 plase de pescuit, în lungime totală de aproximativ 90 m, ambele interzise de lege.

În cauză, plasele de pescuit, în valoare de aproximativ 700  lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar celor doi bărbaţi le-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „pescuit comercial fără licență sau autorizație de pescuit” şi de „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, fapte prevăzute de art. 64, lit. a, şi i din O.U.G. 23/2008, modificată de Legea nr. 187/2012.

 

  • Plase de pescuit în lungime de aproximativ 90 m, confiscate de poliţiştii de frontieră   

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe