Peste 12.000 de țigarete descoperite ascunse în locul destinat roții de rezervă, în P.T.F. Calafat

Poliţiştii de frontieră din cadrul  Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit în urma unui control efectuat asupra unui autoturism, ce se deplasa pe ruta Bulgaria-Germania, cantitatea de 12.800 de țigarete, ascunse și nedeclarate, în locul destinat roții de rezervă .  

La data de 28.05.2023, în jurul orei 08.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în țară un cetățean bulgar, în vârstă de 44 de ani, aflat la volanul unui autoturism, înmatriculat în Germania, care se deplasa pe ruta  Bulgaria-Germania.

În urma controlului de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii au descoperit, ascunse și nedeclarate, în locul destinat roții de rezervă,  12.800 de țigarete  (640 pachete de țigări)Țigările erau inscripționate cu nume de diferite mărci și aveau aplicate timbru fiscal bulgăresc, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență.

În cauză, întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de 14.720 lei, a fost indisponibilizată de către polițiști iar, în cauză, șoferului bulgar i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, conform art. 452 din  Legea 227/2015.

  • Peste 12.000 de țigarete descoperite ascunse  în locul destinat roții de rezervă,  în P.T.F. Calafat

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe