Patru cetăţeni români şi doi cetăţeni bulgari cercetaţi pentru călăuzirea a şapte cetăţeni iranieni


Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Calafat au descoperit, în zona de responsabilitate, şapte cetățeni iranieni care au încercat să intre ilegal în România, traversând fluviul Dunărea cu barca. În acţiunea ilegală, grupul de cetățeni iranieni era sprijinit de patru cetățeni români şi doi bulgari, care sunt cercetați, în prezent, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți şi constituirea unui grup infracţional organizat.

În data de 29.05.2019, în jurul orei 00.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Calafat, județul Dolj, au observat cu ajutorul sistemului de supraveghere a frontierei de stat, pe direcţia km. fluvial 805, o barcă pescărească ce se deplasa pe Dunăre, dinspre Bulgaria către malul românesc.

Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică în urma căreia au reţinut la malul românesc al Dunării, pe direcţia localităţii Basarabi, şapte persoane de sex masculin, care nu vorbeau limba română.

În urma cercetării zonei de responsabilitate, în cooperare cu lucrători IPJ Dolj, au mai fost descoperiţi, într-o zonă împădurită din apropiere, patru cetăţeni români, aflaţi într-o maşină, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, la acea oră.

Toate persoanele au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări, unde s-a stabilit faptul că grupul care a trecut ilegal frontiera era format din şapte cetăţeni iranieni, cu vârste cuprinse între 24 şi 48 de ani, iar cei patru români, cu vârste cuprinse între 27 si 42 de ani, au declarat că intenţionau să sprijine grupul să se deplaseze spre vestul ţării, de unde să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen.

De asemenea, la scurt timp, au mai fost descoperiţi, pe sensul de ieşire din ţară, în P.T.F Calafat, doi cetăţeni bulgari care s-au prezentat pentru control şi care intraseră cu puţin timp înainte, fapt ce a trezit suspiciuni poliţiştilor de frontieră. În cadrul cercetărilor, dar şi în urma declaraţiilor cetăţenilor străini, s-a stabilit că cei doi bulgari urmau să-i preia pe cei şapte iranieni de la călăuzele române şi să îi conducă spre vestul ţării, însă au renunţat când şi-au dat seama că cetăţenii iranieni fuseseră descoperiţi de poliţiştii de frontieră.

Cei şapte cetăţeni iranieni au fost predaţi, conform protocolului româno – bulgar, autorităţilor de frontieră din R. Bulgaria, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale care se impun.

Totodată, faţă de cei patru cetățeni români şi cei doi cetăţeni bulgari sunt derulate cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi şi constituirea unui grup infracţional organizat.

  • Patru cetăţeni români şi doi cetăţeni bulgari cercetaţi pentru călăuzirea a şapte cetăţeni irakieni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe