Două persoane aflate în pericol pe Dunăre, salvate de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului Operaţional Naval al Serviciului Teritorial al Poliţei de Frontieră Călăraşi au intervenit pentru salvarea a două  persoane aflate într-o barcă care era plutea derivă pe  fluviul Dunărea, ca urmare a unei defecţiuni la motor.

În data de 25.11.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul  Serviciului Teritorial al Poliţei de Frontieră Călăraşi - Biroului Operaţional Naval au fost sesizaţi telefonic de către colegi din cadrul P.T.F. Olteniţa, despre faptul că pe fluviul Dunărea, în zona km. 445 pluteşte în derivă o ambarcaţie de agrement cu două persoane la bord.

Acţionând cu operativitate pentru sprijinirea celor în cauză, poliţiştii de frontieră s-au deplasat în zonă cu o ambarcaţie rapidă, intervenind pentru aducerea celor două persoane de sex masculin, împreună cu ambarcaţiunea, în siguranţă la mal.

Bărbaţii, domiciliaţi în Bucureşti, au declarat că au ieşit la pescuit pe fluviul Dunărea, iar după un timp au constatat o defecţiune la motor. Observând că barca se deplasa în derivă şi neputând remedia defecţiunea, au solicitat sprijinul autorităţilor. Persoanele în cauză nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

  • Două persoane aflate în pericol pe Dunăre,  salvate de poliţiştii de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe