Doisprezece irakieni depistaţi la P.T.F. Bechet, ascunși într-un microbuz


Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Bechet - I.T.P.F. Giurgiu au descoperit doisprezece cetăţeni irakieni, care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunși în compartimentul mărfă al unui microbuz, într-un spaţiu amenajat în interiorul unor plăci de rigips.

În această dimineață, la ora 08.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, județul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean bulgar la volanul unui microbuz marca Iveco Daily, înmatriculat în Marea Britanie. Şoferul transporta plăci de rigips din Bulgaria pentru o societate din Marea Britanie.

În baza analizei de risc, polițiști de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă, au fost descoperiţi ascunşi într-un spaţiu amenajat în interiorul plăcilor de rigips doisprezece cetăţeni străini.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii  de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni irakieni - 4 bărbaţi, 3 femei şi 5 minori - adulţii având vârste cuprinse între 19 şi 62 de ani, iar minorii între 10 şi 13 ani. La cercetări, cetăţenii irakieni au declarat că doreau să ajungă  într-un stat din vestul Europei, iar cetăţeanul bulgar a susţinut că nu ştia de persoanele ascunse în interiorul microbuzului.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului romano-bulgar, migranţii şi șoferul bulgar urmează a fi preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

  • Doisprezece irakieni depistaţi la P.T.F. Bechet, ascunși într-un microbuz
  • Doisprezece irakieni depistaţi la P.T.F. Bechet, ascunși într-un microbuz

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe