Cetăţeni turci cu documente de identitate bulgăreşti falsificate, depistaţi la P.T.F. Calafat

Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat doi cetăţeni turci care au încercat să intre ilegal în România folosindu-se de cărţi de identitate bulgăreşti falsificate.

În data de 18.11.2017, în jurul orei 18.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-au prezentat pentru a intra în țară, călătorind ca pasageri într-un autoturism condus de un cetățean bulgar, două persoane de sex masculin care au prezentat la controlul de frontieră cărţi de identitate cu însemnele autorităților bulgare.

Echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor de călătorie prezentate, motiv pentru care au fost efectuate verificări suplimentare. Astfel, s-a constatat că respectivele cărţi de identitate sunt falsificate prin înlocuirea fotografiei titularului.

În continuarea cercetărilor, poliţiştii de frontieră au mai constatat că cei doi bărbaţi sunt cetăţeni turci, cu vârste de 33, respectiv 36 de ani, și au apelat la această metodă deoarece nu deţineau documente legale pentru trecerea frontierei și intenționau să ajungă în Germania.

 Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, acestea au fost preluate de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe