Autoturism căutat de autoritățile din Germania, descoperit în P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit și indisponibilizat, până la finalizarea cercetărilor, un autoturism aflat în atenția autorităţilor din Germania. 

La data de 26.01.2023, în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, o autoutilitară marca Ford, model Transit, condusă de un cetăţean bulgar, în vârstă de 29 de ani, care transporta pe platformă un autoturism, marca BMW, model 530 D.  

Cu ocazia efectuării verificărilor, polițiștii de frontieră giurgiuveni au constatat că autoturismul tractat figura ca bun căutat pentru confiscare, alertă emisă de către autoritățile din Germania.

Cetățeanul bulgar a declarat poliţiştilor de frontieră că nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul figura ca fiind căutat pentru confiscare, acesta efectuând transportul, în regim de curierat.

Bunul sus-menționat, estimat la o valoare de 48.000 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de „tăinuire” , faptă prevăzută și pedepsită de art. 270, alin. 1 din Codul Penal.

  • Autoturism căutat de autoritățile din Germania, descoperit în P.T.F. Giurgiu
  • Autoturism căutat de autoritățile din Germania, descoperit în P.T.F. Giurgiu

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe