32 de irakieni, solicitanţi de azil în România, ascunşi într-un TIR cu mobila


Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş, judeţul Bihor, au descoperit 32 de cetăţeni irakieni, solicitanţi de azil în România, ascunşi în interiorul unui automarfar, care transporta mobilă.

În  dimineaţa zilei de 17.06.2017, în jurul orei 06.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român, Ioan B., în vârstă de 45 de ani, conducând un automarfar marca  MAN cu semiremorcă marca Krone, ambele înmatriculate în România. Acesta transporta,  conform documentelor de însoţire a mărfii, mobilă, având ca destinaţie Italia.

Acţionând în baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră au verificat atent mijlocul de transport, ocazie cu care au descoperit în interiorul acestuia, printre marfa transportată, 32 de persoane, dintre care 11 bărbaţi, 6 femei şi 15 minori.

Din primele cercetări, a rezultat faptul că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni,  adulţii având vârste cuprinse  între  31 și 37 ani, iar minorii între 14 şi 18 de ani. Persoanele în cauză au depuse documente de solicitanţi de azil în România.

Adulţii au declarat că doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu aveau o viză care să le permită acest lucru.

Conducătorul auto a declarat că nu are cunoştinţă despre modul în care persoanele în cauză s-au ascuns în camion.

Şoferul şi cele 32 de persoane au fost conduse la sediul instituţiei, în prezent fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, respectiv pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

  • 32 de irakieni, solicitanţi de azil în România,  ascunşi într-un TIR cu mobila

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe