UPDATE - Pescador cu migranţi, interceptat de poliţiştii de frontieră români în apropierea ţărmului românesc al Mării Negre


În cadrul verificărilor preliminare în cazul pescadorului cu migranţi interceptat de poliţiştii de frontieră români în cursul serii trecute în apropierea ţărmului românesc al Mării Negre, s-a constatat că este vorba despre 70 de persoane, 23 de copii, 12 femei și 35 de bărbați, care intenţionau să ajungă în mod ilegal în ţara noastră. Persoanele au fost debarcate în siguranță în portul din Mangalia, iar după acordarea de asistență și îngrijiri medicale de specialitate, cercetările vor fi efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta.

***

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat un pescador suspect de migraţie ilegală, la bordul căreia se aflau mai multe persoane.

În data 20.08.2017, în jurul orei 20.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra - S.C.O.M.A.R. au detectat un pescador suspect în Marea Neagră, pe direcția localității Mangalia, la frontiera maritimă, navigând din apele internaționale spre țărmul României.

Imediat, Garda de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu două nave din cadrul Grupului de Nave Mangalia şi Constanţa pentru identificarea ambarcaţiunii suspecte, în urma căreia s-a stabilit că la bordul acesteia se află zeci  de migranţi.

La nivelul M.R.C.C. Constanţa s-a iniţiat intervenţia de salvare pe mare S.A.R. (Search and Rescue), iar navele Gărzii de Coastă au intervenit şi escortat ambarcațiunea spre sediul Grupului de Nave Mangalia.

Poliţiştii de frontieră români continuă cercetările în acest caz.

  • Pescador cu migranţi, interceptat de poliţiştii de frontieră români în apropierea ţărmului românesc al Mării Negre

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe