Un cetăţean ucrainean a trecut înot, pe un buștean, fluviul Dunărea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în apropierea frontierei de stat, o persoană de cetățenie ucraineană, care a intrat ilegal în România.

În baza acordului româno – ucrainean, persoana a fost predată autorităţilor de frontieră din Ucraina, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

În data de 16.09.2017, în jurul orei 06.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Pardina au depistat, în zona localităţii de frontieră Plaur, un bărbat vorbitor de limba de rusă care se deplasa, pe jos, în apropierea malului Dunării, spre interiorul ţării.

Bărbatul nu poseda documente de identitate asupra sa, iar poliţiştii de frontieră au continuat verificările şi au stabilit că cel în cauză este cetăţean ucrainean, se numeşte P.S. si are 26 de ani. Tanarul a declarat că a trecut fluviul Dunărea înot, ajutându-se de un buştean, deoarece dorea să își caute un loc de muncă în țara noastră.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare cercetării penale pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat şi a fost predat autorităţilor din Ucraina, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe