Țigări descoperite la bordul unei nave sosite în Portul Constanța Sud Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, ascunse pe o navă sosită în Portul Constanța Sud Agigea sub pavilion Malta, 11.800 ţigări, pe care doi cetăţeni străini au încercat să le introducă ilegal în România.

În data de 19.05.2019, în Portul Constanța Sud Agigea, o echipă comună de control, formată din poliţişti de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța – Punctul de Trecere a Frontierei Constanța Sud, lucrători vamali şi lucrători din cadrul Căpităniei Zonale Constanţa Sud, acționând în baza unei informaţii, a efectuat controlul specific asupra unei nave sub pavilion Malta, sosită din direcţia Oristano (Italia).

În urma controlului efectuat asupra navei, au fost descoperite ascunse şi nedeclarate, 11.800 țigări, fără timbru fiscal, posesorii acestora fiind doi cetăţeni din Azerbaidjan.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 8.850 lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către Biroul Vamal Constanța Sud, iar comandantul navei a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 8.000 lei, conform prevederilor legale în vigoare.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe