Ţigări de contrabandă, depistate la bordul unei nave în Portul Constanța

Polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit mai multe pachete cu  țigarete de contrabandă la bordul unei nave sosite din Siria. Totodată, a fost identificat un marinar sirian, în vârstă de 50 ani, care oferea țigarete de contrabandă spre comercializare.

În data de 12.04.2021, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, acţionând în baza unor informaţii, au descoperit un cetăţean sirian, în vârstă de 50 ani, ce oferea spre vânzare cantitatea de aproximativ 310 pachete ţigări.

În urma efectuării supracontrolului, la nava sub pavilion Togo, sosită din Siria, au fost descoperite ascunse și nedeclarate, în sala motoare a navei, alte 120 pachete cu țigarete. La cercetări, s-a stabilit faptul că țigaretele în cauză au fost achiziționate dintr-un port de pe teritoriul Siria, de către marinarul în cauză.

Întreaga cantitate, în valoare de aproximativ 2.480 lei, a fost ridicată în vederea confiscării și continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe