Sturioni prinși în plase multifilament, eliberați de poliţiştii de frontieră tulceni


Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat, în Rezervația Delta Dunării, peste 1200 metri de plase de pescuit multifilament si au eliberat în mediul natural acvatic opt exemplare de sturion. 

În data 03.07.2021, a fost organizată o acțiune în vederea prevenirii și combaterii braconajului piscicol, împreună cu Poliția Orașului Sulina și Administrația Rezervației Biosferei Deltei Dunării, ocazie cu care, echipajul unei ambarcaţiuni din cadrul Grupului de Nave Sulina a observat, în zona canalului Sondei si Insulei K, Rezervației Biosfera Delta Dunării, mai multe plase de pescuit tip multifilament. 

Deoarece nu au fost identificate persoane implicate în această activitate infracţională, uneltele neautorizate la pescuit au fost scoase din apă, fiind astfel descoperite 8 exemplare de păstrugă, specia sturion, prinse in plase. 

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că lungimea totală a setcilor este de 1250 metri, iar cele 8 exemplare de peşte, care cântăresc în total aproximativ 28kg, erau vii, fiind eliberate mediului natural acvatic.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “pescuit cu unelte neautorizate ” și “pescuit al sturionilor pe teritoriul României,  din habitatele piscicole natural, fără respectarea prevederilor legale în vigoare”, fapte prevăzute de art 64, din O.U.G. nr. 23/2008, actualizată, plasele fiind ridicate in vederea continuarii cercetarilor.

  • Sturioni prinși în plase multifilament, eliberați de poliţiştii de frontieră tulceni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe