Piese auto susceptibile a fi contrafăcute, cu valoare estimată de peste 1,2 milioane lei, depistate în Portul Constanța


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța - Sud Agigea, au descoperit în Portul Constanţa, într-un container sosit din China, peste 25.000 de piese auto, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

În data de 09.12.2021, o echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud Agigea a efectuat controlului fizic asupra unui container sosit din China, încărcat cu piese auto, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București,

 În urma verificărilor amănunţite s-a constatat în interior se aflau baxuri ce conţineau 25.527 de piese auto (filtre, senzori etc.) și 6 încărcătoare pentru mașini elctrice, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute.  

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 1,27 milioane lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării  şi continuării cercetărilor. Totodată, polițiștii de frontiera efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale. 

  • Piese auto susceptibile a fi contrafăcute, depistate în Portul Constanța
  • Piese auto susceptibile a fi contrafăcute, depistate în Portul Constanța
  • Piese auto susceptibile a fi contrafăcute, depistate în Portul Constanța

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe