Peste 100 kg de peşte transportat fără documente legale, confiscat de polițiștii de frontieră tulceni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competență un cetățean român care transporta peste 100 kilograme peşte, fără să deţină documentele legale.

În data de 02.09.2020, poliţiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control în localitatea Agighiol - județ Tulcea,  o autoutilitară frigorifică înmatriculată în România, condusă de un cetățean român, în vârstă de 51 ani, domiciliat pe raza județului Tulcea.

În urma controlului efectuat asupra vehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de 104 kilograme de peşte, diferite specii, pentru care persoana în cauză nu deţinea documente legale.

Cantitatea de pește în valoare de 587 lei a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinerea și transportul fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte și producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe