Permis de conducere fals depistat la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Negru Vodă efectuează cercetări cu privire la un cetăţean din Turcia, care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

În data de 11.02.2020, în Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă – Kardam, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei pe sensul de intrare în țară, un cetățean turc, în vârstă de 29 de ani, conducând un autovehicul, înmatriculat în R. Bulgaria.

La controlul de frontieră, pe lângă documentele de trecere a frontierei, un pașaport și o viză de scurtă ședere în scop de transport, persoana în cauză a prezentat şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor turce.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

 În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, iar cetățeanului turc nu i s-a permis intrarea în țară.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe