Patru cetățeni străini ascunşi în remorca unui camion, descoperiţi la P.T.F. Negru Vodă


Poliţiştii de frontieră constanteni au descoperit, ascunși într-un camion încărcat cu detergent, condus de un cetățean din R. Moldova, un cetățean turc şi trei cetăţeni afgani, care au încercat astfel să intre ilegal în România.

În data de 22.05.2017, ora 13.15, la P.T.F. Negru Vodă - Garda de Coastă, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare din ţară, cetăţeanul din R. Moldova C.S., în vârstă de 48 de ani, care conducea un autocamion marca Renault cu semiremorcă, încărcat cu detergent.

Echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a procedat la verificarea mijlocului de transport cu aparatul pentru detectarea bătăilor inimii, care a indicat prezența unor persoane în interior. Astfel, s-a efectuat un control amănunțit asupra semiremorcii camionului, în interiorul acesteia fiind descoperite, deasupra paleţilor cu detergent, patru persoane.

În cadrul primelor cercetări, s-a stabilit că este vorba despre un bărbat din Turcia, în vârstă de 32 de ani, precum și trei cetățeni afgani, o femeie și doi minori de 5 și 6 ani, fără documente de identitate asupra lor.

Șoferul mijlocului de transport a declarat că nu avea cunoștință despre prezența persoanelor descoperite de către polițiștii de frontieră în semiremorca autocamionului.

În baza acordului româno – bulgar, cele patru persoane au fost predate autorităţilor de frontieră din R. Bulgaria, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

  • Patru cetățeni străini ascunşi în remorca unui camion, descoperiţi la P.T.F. Negru Vodă
  • Patru cetățeni străini ascunşi în remorca unui camion, descoperiţi la P.T.F. Negru Vodă

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe