Patru cetățeni afgani, opriţi să intre ilegal în Romania la P.T.F. Negru Vodă

Poliţiştii de frontieră români și bulgari au descoperit, ascunși într-un camion condus de un cetățean turc, patru cetăţeni afgani, care au încercat astfel să intre ilegal în România. Cazul a fost preluat de către poliţiştii de frontieră bulgari pentru continuarea cercetărilor și dispunerea măsurilor legale ce se impun.

În data de 22.11.2018, la P.T.F. comun Negru Vodă – Kardam, judeţul Constanţa,  s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul turc, S.N., în vârstă de 61 de ani, care conducea un camion marca DAF cu semiremorcă, înmatriculat în România.

Echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a procedat la verificarea mijlocului de transport cu aparatul pentru detectarea concentrației dioxidului de carbon, care a indicat valori ridicate. Astfel, s-a efectuat un control amănunțit asupra semiremorcii camionului, în interiorul acesteia fiind descoperite, printre marfă, patru persoane.

În cadrul primelor cercetări, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani, fără documente de identitate asupra lor, care au declarat că intenționau să ajungă într-un stat din Vestul Europei. Șoferul mijlocului de transport a declarat că nu avea cunoștință despre prezența persoanelor descoperite de către polițiștii de frontieră în semiremorca camionului.

În baza acordului româno – bulgar, cazul a fost preluat de către autorităţile de frontieră din R. Bulgaria, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.      

  • Patru cetățeni afgani, opriţi să intre ilegal în Romania la P.T.F. Negru Vodă

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe