O femeie, cetățean bulgar, oprită la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în apropierea frontierei de stat, o femeie, cetățean bulgar, care a încercat să intre ilegal în România din R. Bulgaria, pe jos, pe la „frontiera verde”. Persoana în cauză a fost predată autorităților de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

În data de 05.11.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov, acționând în baza unor informații, au depistat pe direcția localității Ostrov, judeţul Constanţa, o persoană de sex feminin care se deplasa pe jos, dinspre frontiera cu Bulgaria spre interiorul țării. 

Deoarece persoana în cauză nu îşi justifica prezenţa în zonă și nu a putut prezenta un document valabil de identitate, aceasta  a fost condusă la sediul Sectorului Poliției de Frontieră, pentru cercetări.

Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că femeia este cetăţean bulgar și are 47 de ani.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia.

Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie încheiat între cele două state, cetăţeanul bulgar fiind predat autorităţilor din ţara vecină, pentru continuarea cercetărilor şi dispunerea măsurilor legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe