Motorină fără documente legale, confiscată la S.P.F. Cernavodă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat doi cetăţeni români care transportau cu un autoturism cantitatea de 880 litri produs petrolier fără a deţine documente justificative.

În data de 21.03.2017, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cernavodă - Garda de Coastă au desfășurat o acțiune specifică în zona de competentă.

Astfel, în jurul orei 21.20, aceștia au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localităţii Rasova, judeţul Constanţa, o autoutilitară marca Dacia. Deoarece conducătorul auto nu s-a conformat şi a ignorat semnalele legale, continuându-şi deplasarea în viteză, poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea maşinii, folosind semnalele acustice şi luminoase.

Mijlocul de transport a fost descoperit ulterior, abandonat pe un câmp agricol la ieșirea din localitatea Rasova, iar în interiorul acesteia au fost descoperite 5 butoaie din tablă, ce conțineau 880 litri produs petrolier, cu miros specific de motorină.

În urma activităţilor operative desfăşurate de către lucrătorii noștri au fost identificate persoanele din autoturism ca fiind cetăţenii români A.M., în vârstă de 31 de ani și A.V. de 32 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa.

Persoanele au fost conduse la sediul S.P.F. Cernavodă, şi deoarece nu au putut prezenta documente legale privind transportul efectuat, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cei 880 de litri de produs petrolier, cu o valoare de aproximativ 4.200 lei, precum şi autoutilitara, în valoare de 2.500 lei, conform procedurilor legale, şi au întocmit în cauză lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 229, alin. 1 Codul Penal.

  • Motorină fără documente legale, confiscată la S.P.F. Cernavodă
  • Motorină fără documente legale, confiscată la S.P.F. Cernavodă
  • Motorină fără documente legale, confiscată la S.P.F. Cernavodă

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe