Lenjerii de pat contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, depistate în Portul Constanța

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța - Sud Agigea au descoperit în Portul Constanţa, într-un container, peste 1.400 lenjerii de pat, susceptibile de a fi contrafăcute. Bunurile aveau ca destinaţie o societate de pe raza judeţului Ilfov.

În data de 21.03.2023, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța - Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Ilfov.

În urma verificărilor s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 1424 lenjerii de pat care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 700.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale. 

  • Lenjerii de pat contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, depistate în Portul Constanța
  • Lenjerii de pat contrafăcute, în valoare de 700.000 lei, depistate în Portul Constanța

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe