Jucării și articole de încălțăminte susceptibile de a fi contrafăcute, în valoare de 825.000 lei, depistate în Portul Constanța


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța și Constanța Sud, au descoperit în Portul Constanţa, în două containere sosite din China, peste 13.000 de jucării diverse modele și mai bine de 1.000 perechi de încălțăminte, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute. Valoarea produselor se ridică la peste 800.000 lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă.

În data de 25.05.2023, o echipă comună, formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta, a descoperit, într-un container sosit din China, ce avea ca destinatar o societate comercială din Ucraina, 13.120 jucării diverse modele, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, dar care erau susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală. Valoarea acestora este de aproximativ 645.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă,.

În aceeași zi, polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud Agigea au descoperit, într-un alt container sosit din China, ce avea ca destinatar o societate comercială din Republica Moldova, 1.078 perechi de încălțăminte sport. Bunurile purtau însemnele unor mărci cunoscute, dar erau susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală titularului de marcă. Valoarea produselor se ridică la aproximativ 180.000 lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă.

Poliţiştii de frontieră s-au sesizat  din oficiu în vederea întocmirii actelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate iar bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe