Informare

În data de 28.09.2019, la ora 13.10, polițiștii de frontieră de la bordul navei maritime de intervenție MAI 2111 au identificat velierul S/Y PASSAAT (pavilion Olanda) la 40 Mm Est Constanţa, pentru care a fost declanșată operațiunea de căutare și salvare.

Menționăm că, la bordul velierului se afla un cetăţean austriac, în vârstă de 71 de ani. Bărbatul nu a solicitat asistenţă, declarând că poate să asigure guvernarea ambarcațiunii în condiții de siguranță și își continuă deplasarea către Bosfor.

De asemenea, având în vedere că puterea de emisie a stației radio este mică, comunicarea cu cetățeanul de la bordul ambarcațiunii s-a efectuat cu dificultate.

Precizăm că, acțiunea de căutare a fost declanșată în cursul zilei de ieri de către M.R.C.C. Constanța, Garda de Coastă participând cu patru mijloace de mobilitate navală, alături de Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, sub coordonarea M.R.C.C. Constanța.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe