Informare

Conform datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică, în cursul anului 2018, a fost înregistrată o creştere a numărului de turişti în judeţul Tulcea, sens în care, conform datelor existente, este de aşteptat ca şi în cursul anului 2019 numărul turiştilor să fie în creştere în zona judeţului Tulcea şi în special în Delta Dunării.

Odată cu deschiderea unui nou sezon turistic, dorim să aducem în atenţie celor ce au ales această destinaţie turistică pentru anul 2019, faptul că aceasta este “zonă de frontieră”. Zona de frontieră cuprinde teritoriul aflat pe o adâncime de 30 km faţă de frontiera de stat şi ţărmul Mării Negre, către interior, astfel încât, cei ce ne vor vizita, vor întâlni pe timpul sejururilor poliţişti de frontieră la datorie, care îndeplinesc atribuţii generale şi specifice stabilite prin O.U.G. nr. 104/2001 privind organizarea și funcționarea Poliției de Frontieră Române.

Având în vedere că una din activitățile preferate ale celor care aleg să petreacă timpul liber în Delta Dunării, respectiv în Dobrogea de nord este pescuitul, dorim să facem cunoscute câteva aspecte ce trebuie respectate pentru practicarea acestei activităţi.

Pescuitul industrial şi sportiv în apele de frontieră, apele maritime interioare şi în marea teritorială se efectuează, în condiţiile legii, în locurile şi sectoarele stabilite de autorităţile competente, cu avizul prealabil al organelor Poliţiei de Frontieră Române, în conformitate cu art. 40 din O.U.G. nr. 105/2001 privind frontiera de stat a României.

Avizele pentru desfăşurarea activităţii de pescuit sportiv se eliberează de către Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea, situat în municipiul Tulcea, strada Isaccei nr. 103. Cererea de solicitare a avizului, însoţită de copii ale cărţii de identitate a solicitantului şi permisului de pescuit recreativ-sportiv valabil pentru anul în curs, se pot depune la sediul Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea, de luni până vineri, în intervalul orar 09.00 – 13.00. În afara orelor de program, sâmbătă, duminică, sărbători legale, documentele pentru eliberarea avizelor de pescuit sportiv se pot depune pe adresa de e-mail stpf.tl@igpf.ro sau fax 0240.534.996.

De asemenea, cererile de avizare pot fi depuse de persoanele interesate şi la sediile Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea, Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea, Sectorului Poliţiei de Frontieră Chilia, Sectorului Poliţiei de Frontieră Pardina sau Grup Nave Sulina.

Menţionăm faptul că, de la începutul anului până în prezent, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea au fost eliberate peste 11.000 de avize pentru pescuit recreativ-sportiv, semnificativ în creştere faţă de anul 2018, în cursul căruia au fost eliberate 12.000 de avize pentru pescuit recreativ-sportiv.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe