Doi migranți afgani depistați de polițiștii de frontieră constănțeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Negru Vodă, doi cetățeni afgani care au trecut ilegal frontiera în România din ţara vecină.

În ziua de 17.11.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă, cu ajutorul mijloacelor tehnice de supraveghere a frontierei de stat, au identificat în apropierea punctului de trecere, în dreptul căii ferate, două persoane care nu își justificau prezența în zonă.

În urma interceptării persoanelor în cauză, polițiștii au constatat că nu vorbesc limba română și nu posedă documente de identitate asupra lor. Cele două persoane au precizat verbal faptul că sunt cetățeni afgani și au intrat ilegal în România din Bulgaria cu scopul de a ajunge în țări din vestul Europei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat.

Cei doi cetăţeni afgani urmează a fi preluaţi de către autoritățile de frontieră bulgare, prin Punctul de Trecerea Frontierei Negru Vodă, în baza Acordului de readmisie între România și Republica Bulgaria.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe