Doi cetățeni străini, opriți la frontiera cu Bulgaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în apropierea frontierei de stat, doi cetățeni Ucraina și Bulgaria care au încercat să intre ilegal în România din R. Bulgaria, pe jos, pe la frontiera „verde”.

Persoanele în cauză au fost predate, în cursul zilei de azi, autorităților de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

 În data de 05.07.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Băneasa au depistat pe raza localității Cetatea, judeţul Constanţa, două persoane care se deplasau pe jos, dinspre frontiera cu Bulgaria spre interiorul țării. 

Deoarece persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă au fost duse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră pentru cercetări.

Cei doi bărbați au prezentat pentru control două cărți de identitate care aveau însemnele autorităților din Bulgaria și Cehia, cea din urmă neîndeplinind condițiile de formă și fond ale uneia autentice, fiind falsă.

 În urma controlului corporal și al bagajelor, asupra cetățeanului ceh a fost descoperit un pașaport ucrainean.

Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni Ucraina și Bulgaria, de 58, respectiv 25 de ani. Aceștia au declarat că intenţionau să ajungă în Ucraina.

În cauză, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și falsul privind identitatea.

Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie româno-bulgar, cei doi cetăţeni fiind predați în cursul zilei de azi autorităţilor bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

  • Doi cetățeni străini, opriți la frontiera cu Bulgaria

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe