Doi cetățeni români prinși în flagrant de polițiștii de frontieră în timp ce încercau să comercializeze 1,5 kilograme de droguri de risc


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Constanța, au prins în flagrant doi cetățeni români care încercau să comercializeze 1,5 kilograme de cannabis.  

În cauză s-a reținut că, la data de 17.01.2023, cei doi cetateni romani au fost prinși în flagrant de către polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în timp ce încercau să comercializeze cantitatea de aproximativ  un kilogram și 300 grame de canabis.

Activitatea a fost urmată de punerea în aplicare a trei mandate de percheziție domiciliară, în urma cărora au fost descoperite și ridicate în vederea indisponibilizării cantitățile de 105,13  grame canabis, 5 grame de hașiș, 1,4 grame MDMA,  o pușcă cu aer comprimat cu 450 de alice și suma de 4.800 euro.

La data de 18.01.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a celor doi cetateni romani, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cursul zilei de astăzi, cei doi urmează să fie prezentați Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe