Doi cetățeni libanezi, intrați ilegal în țară, depistaţi de poliţiştii de frontieră


Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov au depistat , în zona localității Carvăn, doi cetăţeni străini care se deplasau pe jos dinspre Bulgaria.

În data de 12.01.2023, în jurul orei 06.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov au desfășurat o acţiune specifică pe linia prevenirii și combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, colegii noştri, folosind tehnica de supraveghere din dotare, au observat în apropierea localității Carvăn, în dreptul fâșiei de protecție a frontierei de stat, două persoane care se deplasau pe jos, dinspre  Bulgaria către interior.

Un echipaj al poliției de frontieră a procedat la somarea și interceptarea acestora, stabilind faptul ca sunt cetățeni străini și nu vorbesc limba română.

În cadrul cercetărilor a rezultat că cei în cauză sunt cetățeni libanezi, în vârstă de 22 și 28 ani, care au trecut fraudulos frontiera de stat a României dinspre Bulgaria.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat.

Cei doi vor fi preluaţi de către autoritățile de frontieră bulgare, în baza Acordului de readmisie între România și Republica Bulgaria.

  • Doi cetățeni libanezi, intrați ilegal în țară, depistaţi de poliţiştii de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe