Doi cetăţeni din Guineea clandestini, descoperiţi la bordul unei nave

Polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au descoperit, la controlul de frontieră al unei nave în Portul Constanța, doi cetăţeni din Guineea clandestini, declarați anterior sosirii navei de către comandantul acesteia. Polițiștii de frontieră au sancționat contravențional firma de transport, cu amendă în valoare de 16.000 de lei. 

În data de 20.10.2020, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au efectuat controlul de frontieră la intrarea în ţară asupra unei nave sub pavilion Insulele Cayman, sosită în Portul Constanța din direcţia Turcia, având un echipaj format din 18 marinari cetăţeni ucraineni și Federaţia Rusă.

Anterior sosirii navei în port, colegii noștri au fost informați că la bordul navei, se află doi pasageri clandestini, fără documente de călătorie.

Conform declaraţiilor comandantului navei, cei doi cetăţeni au fost descoperiți ascunși după ce nava a părăsit portul din Turcia.

Din cercetările efectuate la bordul navei, a reieșit faptul că cele două persoane sunt cetăţeni din Guineea.

Firma de transport, prin reprezentantul legal al acesteia, comandantul navei, a fost sancţionată contravenţional pentru încălcarea prevederilor art. 7, alin. 1 din OUG 194 /2002, cu amendă în valoare de 16.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii de frontieră au luat măsura supravegherii navei, până la plecarea acesteia din Portul Constanţa.

  • Doi cetăţeni din Guineea clandestini, descoperiţi la bordul unei nave

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe