Doi cetățeni bulgari, arestaţi preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au depistat patru cetățeni bulgari care au încercat să faciliteze intrarea ilegală în România a doi cetăţeni turci cu documente bulgăreşti.

Față de două dintre călăuze, Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, cetăţenii turci fiind preluaţi de autorităţile bulgare în vederea continuării cercetărilor.

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Ostrov au depistat patru cetăţeni bulgari, cu vârste cuprinse între 38 și 55 de ani, care transportau în două autoturisme doi cetățeni turci.

Cu ocazia controlului, s-a constatat faptul că cei doi cetățeni turci, S.N. și M.F., în vârstă de 37, respectiv 20 de ani, au încercat să intre în ţară în baza a doua cărți de identitate bulgărești, care aparţineau altor persoane, folosindu-se de asemănarea cu fizionomia titularilor documentelor.

De asemenea, în urma cercetărilor efectuate, s-a constatat faptul că cei patru cetățeni bulgari i-au călăuzit pe cei doi cetățeni turci, procurându-le cărțile de identitate bulgărești, urmând a-i transporta în Germania pentru suma de 10.000 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranți pentru cei patru cetățeni bulgari, iar faţă de doi dintre ei, G.G. și P.G., Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Autoturismele au fost ridicate în vederea confiscării, iar cei doi cetățeni turci au fost preluaţi de către autoritățile bulgare conform protocolului româno-bulgar, în vederea continuării cercetărilor.

  • Doi cetățeni bulgari, arestaţi preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi
  • Doi cetățeni bulgari, arestaţi preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi
  • Doi cetățeni bulgari, arestaţi preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe