Doi cetățeni albanezi, opriţi la frontiera cu Bulgaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în apropierea frontierei de stat, două persoane de cetățenie albaneză, care intenţionau să intre ilegal în România din R. Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde. În baza acordului româno-bulgar, cele două persoane au fost predate autorităţilor de frontieră din R. Bulgaria, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

În data de 13.09.2017, în jurul orei 08.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au observat cu ajutorul autospecialei cu termoviziune aparținând Gărzii de Coastă, pe direcția localităților de frontieră Hagieni-Limanu, doi bărbați alergând dinspre frontiera cu Bulgaria spre interiorul țării. Imediat un echipaj mobil s-a deplasat la fața locului și deoarece persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul P.T.F Vama Veche pentru continuarea cercetărilor.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei doi bărbați sunt cetățeni albanezi, în vârstă de 33 de ani, respectiv 28 de ani pentru care poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare cercetării penale pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

În baza acordului româno-bulgar, cele două persoane au fost predate autorităţilor de frontieră din R. Bulgaria, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

  • Doi cetățeni albanezi, opriţi la frontiera cu Bulgaria

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe