Cetățean român, cercetat penal după ce a „forţat” intrarea în ţară

În  data de 30.08.2021, în jurul orei 22.40 s-a prezentat  pe sensul de intrare în țară, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, un cetățean român domiciliat în județul Buzău, conducând autoutilitara marca Mercedes. Şoferul a depășit pe contrasens coloana de mașini aflate pe teritoriul Bulgariei pentru controlul de frontieră, iar la solicitarea polițiștilor de frontieră de a intra la rând pe banda destinată controlului de frontieră, acesta a accelerat, punând în pericol integritatea fizică a polițistul de frontieră aflat pe arteră în exercitarea atribuțiilor de serviciu și a continuat deplasarea, intrând în țară pe contrasens.

S-a procedat la urmărirea autoutilitarei de către un echipaj format din polițiști de frontieră cu o autospecială de serviciu, autoutilitara și persoană în cauză fiind oprite în localitatea Mangalia, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Mangalia.

Şoferul a fost sancționat contravențional, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 30 de zile.

În cauză, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și ultraj.

  • Cetățean român, cercetat penal după ce a „forţat” intrarea in ţară
  • Cetățean român, cercetat penal după ce a „forţat” intrarea in ţară

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe