Braconaj piscicol cu plase monofilament descoperit de polițiștii de frontieră tulceni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea au descoperit doi cetăţeni care transportau plase monofilament cu captură de peşte, fără a deţine documentele legale.

În data de 15.04.2021, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea, acţionând în baza informaţiilor deţinute, au oprit pentru control pe raza localităţii Sălcioara, judeţul Tulcea, un autovehicul în care se aflau două persoane.

S-a stabilit faptul că persoanele sunt cetățeni români, în vârsta de 23 ani respectiv 35 de ani, ambii cu domiciliul în judeţul Tulcea.

În urma controlului asupra documentelor şi autoturismului în cauză, polițiștii de frontieră au descoperit doi saci din rafie ce conțineau plase monofilament cu captură de pește în ele.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că peştele transportat este în cantitate totală de 45 kilograme  din speciile șalău, crap, fitofag și caras, iar lungimea totală a plaselor monofilament este de 420 metri. Cei doi au declarat că au folosit plasele monofilament pentru activitatea de pescuit comercial, iar peștele era destinat consumului propriu.

Întreaga cantitate de peşte a fost predată unor societăţi comerciale de profil, conform procedurile legale iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, la finalizarea cercetărilor urmând a se lua măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe