Armă neletală, descoperită de polițiștii de frontieră

Poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Băneasa au descoperit, într-un autoturism, o armă cu aer comprimat, din categoria armelor neletale, pentru care trei cetățeni români nu dețineau documente de proveniență sau autorizație.         

În data de 29.10.2019, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Băneasa, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe drumul dintre localitățile Oltina și Viile, județul Constanța, un autovehicul înmatriculat în România, în care se aflau trei cetățeni români, cu vârste cuprinse între 19 și 38 de ani, care sunt domiciliați pe raza județului Constanța.

În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit, printre scaunele din față, o armă cu aer comprimat, de calibru 5,5 mm, precum și 140 de capse din plumb.

Cu privire la cele constatate, bărbaţii în cauză au declarat faptul că nu deţin permis de port armă sau autorizație.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor prin deținerea sau portul fără drept de arme neletale.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe