Aproximativ 600 grame bijuterii din metal galben, fără documente legale, descoperite de polițiștii de frontieră în P.T.F. Ostrov

Poliţiştii de frontieră români și bulgari au descoperit în P.T.F. comun Silistra - Ostrov aproximativ 600 grame bijuterii din metal galben, susceptibile a fi din aur și fără documente legale, care urmau să fie introduse ilegal în ţară.

În data de 05.12.2018, în jurul orei 05.30, la P.T.F. comun Silistra-Ostrov, judeţul Constanţa,  s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul turc  P.E., în vârstă de 52 de ani, care conducea un camion, înmatriculat în România.      

Echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a procedat la verificarea mijlocului de transport și a descoperit, în cabina camionului,  două pachete în care se aflau aproximativ 600 de grame bijuterii din metal galben, susceptibile a fi din aur.

Șoferul a declarat că a achiziţionat bijuteriile din Turcia, pentru uz personal, fără a deține documente de provenienţă pentru bunurile transportate.

În baza acordului româno-bulgar, cazul a fost preluat de către autorităţile de frontieră din R. Bulgaria, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe