Aproximativ 50 kg peşte, confiscate de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Isaccea au depistat, în zona de competență, doi cetăţeni români care transportau, cu un atelaj hipo, aproximativ 50 kilograme de pește, fără documente legale.

În data de 19.05.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Isaccea, judeţul Constanţa, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control în zona digului de protecție al Dunării, localitatea Grindu, un atelaj hipo, în care se aflau doi cetățeni români în vârstă de 57, respectiv 79 de ani, ambii având domiciliul pe raza judeţului Tulcea.

În urma controlului efectuat asupra atelajului, polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de 48 kilograme peşte, din speciile scrumbie, somn, fitofag și crap, în stare proaspătă, pentru care persoanele în cauză nu deţineau documente legale.

Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție și deținere, transport sau comercializare fără documente legale a peștelui, la finalizare fiind luate măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe